EXTREME SHAPE


Extreme Shape osmišljen je kao sustav treninga kojim se djeluje na osnovne komponente tjelesnog fitnesa: anaerobnu, aerobnu i mišićnu izdržljivost, snagu, fleksibilnost i ravnotežu.
Ako želite program koji će biti učinkovit, vježbe koje možete izvesti, opterećenje koje je prilagođeno upravo vama, smanjiti potkožno masno tkivo i sve to bez kompliciranih koreografija probajte naš program Extreme Shape. Trening su osmislili stručnjaci BPM centra na osnovu najnovijih svjetskih trendova u vježbanju i znanstvenih istraživanja.

Extreme Shape bazira se na intervalnom načinu rada u kojem se izmjenjuju intervali rada visokog, višeg i umjerenog intenziteta s intervalima aktivnog oporavka umjerenog ili nižeg intenziteta. Viša energetska potrošnja omogućuje smanjenje tjelesne težine, a ciljane vježbe pomažu u efikasnijem oblikovanju tijela. Na satu se koriste rekviziti poput bučica, elastičnih guma, stepova..., ali u programu se u velikoj mjeri provode i vježbe u kojima je naše tijelo najbolji rekvizit.

Osnovni princip je prilagođavanje vježbanja svakoj pojedinoj osobi iskorištavajući njezine maksimalne kapacitete. Grupni fitness program koji će vas oduševiti svojom dinamikom, raznovrsnim i jednostavnim vježbama bez koreografija. Iako se vježba u grupi u kojoj zajednički vježbaju osobe različitih funkcionalnih i motoričkih sposobnosti, različitog spola i dobi, izuzetno je važno zadovoljiti princip individualizacije koji podrazumjeva optimalno, prilagođeno i sigurno vježbanje upravo za svakog pojedinog vježbača. U ovom programu svaka osoba izvodi sve vježbe onim intenzitetom koji joj u tom trenutku odgovara slijedeći osnovne upute voditelja.


Većina vježbi izvodi u određenoj jedinici vremena, npr. 40 sec. a vježbač unutar tog vremena radi maksimalni broj ponavljanja i bira vježbu koju može najbolje izvesti.

Optimalan intenzitet postiže se primjerenim odabirom:
- vježbe - počučanj ili počučanj-skok; sklek ili sklek na potkoljenicama....
- impacta koji definira u kolikoj mjeri se odrazimo od podloge - brzo hodanje ili trčanje
- frekvencije pokreta - 15 ili 25 ponavljanja u određenom vremenu
- opterećenja (teži uteg, jača guma...)
 
Program je osmišljen tako da bude jednostavan, ali intenzivan, raznovrstan, ali ne i kompliciran, zanimljiv i, što je najvažnije, učinkovit.
Brzinom udaraca srca u minuti (pulsa) može se procjeniti intenzitet kojim se vježba – viši bpm = viši intenzitet vježbanja. U ovom programu intenzitet vježbanja je varijabilan, od nižeg preko umjerenog i višeg do visokog (ekstremnog). Redovitim vježbanjem kroz neko vrijeme bit ćete izdržljiviji, snažniji, fleksibilniji, bolje oblikovani, zadovoljniji i spremniji za novo pomicanje svojih osobnih granica.

Extreme Shape je trening koji trebate probati!

više o intervalnom treningu >>>

Natalija Špehar, prof. kineziologije
Uređuje: TZK